Nem könnyű a választás

Mitől nevezhetünk egy lakást lélegzőnek? Ha megfelelően szellőzik, ha az ablakok, akkor és úgy zárnak, vagy szellőznek, ahogy és amikor kell. Míg 20-30 évvel ezelőtt beszerelt ablakokon keresztül szemléljük a világot, nem szabad elfeledkeznünk arról sem, hogy ma már olyan modern és a kornak megfelelő nyílászárókkal gazdagíthatjuk otthonunkat, amelyek még egy régebbi házat is képesek nyáron hűvössé, télen melegebbé varázsolni.

Ehhez természetesen a megfelelő választás a döntő. De milyen a jól megválasztott nyílászáró? Műanyagból készült, vagy fából? Hány kamrás üvegezésű legyen, legyen-e beépített szellőzőrácsos, vagy automatikus higorszabályozós? Milyen fából legyen, ha fa ablakot választok, és milyen profilú legyen, ha műanyag ablakot választok? (például említhetem az itt található műanyag ablakokat is: Tisza Ajtó Kft.)

Kérdések tömkelege merül fel az emberben, ha régi szétszáradt faablakait szeretné cseréltetni. Nem könnyű a választás lássuk be, de mégis megéri, ha sok vesződésnek is tűnik első nekifutásra. Igazából nem kell senkire sem hallgatni ebből a szempontból, csak tájékozódni. Tájékozódni, érdeklődni! Mind a kinézett nyílászáró után, mind a cég után, akit szeretnénk megbízni annak legyártásával, majd beépítésével.

Tulajdonképpen annyi összetevő van, amire figyelni kell, hogy a legtöbb szakember is könnyen elveszhet a pro és kontra ecsetelésében. Itt is érvényes az általános szabály, mi szerint nem biztos, hogy a legdrágább a legjobb, de a túl alacsony árnál kötelező gyanakodni.

Mivel a cégek versenye ebben a szektorban igen nagy, bőven van választásunk, van időnk meggondolni melyik pénztárcánk számára az ideális ár-érték arány.